Familie van Rossum wint 42ste DIOSA familievoetbaltoernooi!

Afgelopen zondag 12 juni werd voor de 42e maal het Diosa familievoetbaltoernooi georganiseerd op sportpark “de Wissen” in Balgoy. Achttien seniorenelftallen en achttien jeugdteams streden om de eer van beste voetbalfamilie van Balgoy, Nederasselt e.o.. Winnaar van het toernooi, die uiteindelijk met penalties werd beslist, was uiteindelijk de familie van Rossum. In een spannende finale werd de familie de Bruin verslagen. De meeste van de meer dan 550 toeschouwers vonden dat uiteindelijk het sterkste team winnaar was geworden. Het was een lange dag voor de teams, maar ook voor onze vele vrijwilligers, die om acht uur aanwezig moesten zijn en tot laat in de middag op de velden in de weer waren. De weergoden waren ons helaas niet zo goed gestemd, maar de sportiviteit en gezelligheid op en langs de velden hebben dit ruimschoots goedgemaakt.

 

Ook voor het jeugdtoernooi was volop belangstelling. Bij de jeugd tot en met 10 jaar bleek de familie van Beuningen 2 de sterkste te zijn en bij de jeugd tot en met 15 jaar ging de familie van Lent met de eer strijken. Natuurlijk werd er enthousiast en fanatiek gevoetbald, waarbij ook dit jaar weer de sportiviteit voorop stond. De sportiviteitprijs ging dit jaar naar de familie de Valk 2.

 

Naast een hele dag kijken naar attractief voetbal was er volop gelegenheid om zich te vermaken. De oudere jeugd kon zich uitleven op een heuse stormbaan, terwijl de jongeren zich op het luchtkussen konden wagen of zich konden laten schminken.

 

De prijsuitreiking werd traditioneel begeleid door de DIOSA familiemiss. Dit jaar was Rona Derks “Miss DIOSA”. Door haar spontaniteit en enthousiasme werd de prijsuitreiking een ware happening.

 

Nadat de champagnekurken hadden geknald en het “We are the champions” had geklonken, bleef het nog lang onrustig en bovenal oergezellig in de feesttent aan de Eindsestraat op de grens van Balgoy en Nederasselt.

 

Om een indruk te krijgen van deze gezellige dag zijn diverse foto’s geplaatst op de website:www.scdiosa.nl, maar natuurlijk volgend jaar allemaal zelf komen kijken.