Een veilig Sportklimaat, wat is dat?

Sport levert prachtige momenten op en sport is leuk om te doen! Niet voor niets staan iedere week miljoenen Nederlanders op en rond het sportveld, de baan of het bad. Sport brengt mensen samen, zorgt dat ze gezond blijven, maar vooral dat ze plezier hebben. Meestal dan. Want soms gaat het mis. Een scheldpartij, wat duw- en trekwerk, een serieuze vechtpartij op het veld of seksueel grensoverschrijdend gedrag, pesten of intimideren. Het is maar een beknopte opsomming van alles wat je buiten je vereniging wilt houden. SC DIOSA én de samenwerking SJO DIOSA-Niftrik staan als vereniging en samenwerking  midden in de samenleving van de dorpen Balgoij, Nederasselt en Niftrik. SC DIOSA vindt het uitermate belangrijk dat onze leden, jeugdleden en bezoekende verenigingen onbezorgd kunnen sporten binnen een veilig sportklimaat. Ongewenst gedrag komt helaas vaker voor dan men denkt en blijkt ook niet de “ver-van-mijn-bed-show” te zijn. De actualiteit opent hiervoor keer op keer onze ogen. 

SC DIOSA wil hier een preventief beleid op voeren. Hoe gaan we dit doen? 

Klik op een van de onderstaande links voor meer informatie:

1. Alle trainers/begeleiders/vrijwilligers* die jeugd begeleiden gaan we een VOG vragen.

2. Alle trainers/begeleiders/vrijwilligers* houden zich aan de gedragsregels voor trainer/begeleider/vrijwilliger* in de sport.

3. De TC’s voeren kennismakings- en evaluatiegesprekken met trainer/begeleider/vrijwilliger* in de sport.

4. Er is een vertrouwenscontactpersoon aangesteld.

5. De DO’s & DON’T’s mocht er zich een situatie voordoen.

*trainer/begeleider/medewerker/vrijwilliger worden verder omschreven als vrijwilliger!

Mocht er zich een ongewenste situatie voordoen dan kun je contact opnemen met de vertrouwenscontactpersoon van de vereniging: E-mail  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Telefoon 06-22009838