s.c. DIOSA

Diosa is de voetbalvereniging uit Balgoy en Nederasselt. Samen met andere verenigingen geeft zij inhoud aan de leefbaarheid in deze kleine dorpen. Elk weekend worden er wedstrijden gevoetbald onder de vlag van de KNVB. Door de week worden er voor alle elftallen trainingen verzorgd. Een zeer belangrijk deel van de actieve sportrecreatie voor jongens/mannen komt derhalve op het conto van v.v. Diosa. Op dit moment zijn er 6 senioren elftallen en 10 jeugdelftallen actief. Op een bevolking van Balgoy en Nederasselt een relatief groot aantal.

De thuishaven van Diosa is gelegen aan de Eindsestraat tussen de dorpen Balgoy en Nederasselt in. Op sportpark “ de Wissen ” beschikt het over 2 velden en een trainingshoek, alsmede 4 kleedkamers, een EHBO-ruimte, opbergruimte en een kantine. Behalve voetbal is ook de korfbalvereniging actief op het sportpark. Met recht kun je dan ook zeggen dat het een belangrijke ontmoetingsplaats is van jong en oud, jongens en meisjes, mannen en vrouwen. Het is (na de basischool) de meest frequent bezochte plek van beide dorpen.

Diosa is in hart en nieren een amateurclub. Meedoen is belangrijker dan winnen, hoewel Diosa 1 en 2 natuurlijk wel prestatiegericht werken. Toch betaalt elke speler zijn eigen contributie en betaalde krachten zijn op de vingers van 1 hand te tellen. Diosa kan de contributie laag houden dankzij de vele vrijwilligers die kosteloos hun beste beentje voorzetten. Elk jeugdelftal heeft  tenminste 2 leiders en 1 trainer. De lijnen naar de jeugdcommissie  of het hoofdbestuur zijn kort. Onze eigen scheidsrechters zorgen voor sportieve begeleiding van de vele wedstrijden. Ook buiten het veld zijn vele mensen bezig. Denk o.a. aan de groengroep, de onderhoudsgroep en de vele barvrijwilligers.Deze betrokkenheid komt niet uit de lucht vallen. Opgericht in 1932 hebben de geel-zwarten zich langzaam opgewerkt. Het begon op een knolleveld  bij de kerk in Balgoy met alleen 2 senioren elftallen. Later kwamen daar de eerste jeugdelftallen bij. In 1962 verhuisde men naar het huidige sportpark. In 1974 werd er een zelfstandige jeugdcommissie opgericht en in 1982 werd HS Expresse de eerste shirtsponsor. De accommodatie werd verbeterd en de kantine zorgt voor veel gezelligheid en de nodige inkomsten. Het bestuur “professionaliseerde” en er word momenteel gewerkt met een taakverdeling en de nodige commissies.

En alsof het allemaal nog niet genoeg is worden er vele nevenactiviteiten ontplooid. Soms als onderdeel van de sociale functie in de dorpen ( jeugdkampen), soms om de clubkas te spekken (straatvoetbal, familietoernooi).

Diosa bruist van de activiteiten en in 2007 werd het 75 jarig jubileum groots gevierd. Maar ook daarna is de tijd niet stil blijven staan. De samenwerking met korfbal is aangehaald en samen zijn we nu bezig om de accommodatie opnieuw een face-lift te geven waarmee we tot ver de 21e eeuw in mee vooruit kunnen.

Iedereen zet zich in. Samen bouwen we aan een nog betere voetbalvereniging.